Biologische producten voor een gezonde en actieve leefstijl

Solgar vitamines


​Voor Solgar is kwaliteit het belangrijkste ingrediënt in de ruim 300 verschillende producten. Daarom produceert Solgar, als één van de weinige bedrijven, zelf de producten. Dit houdt veel meer in dan het verpakken van het eindproduct. Solgar houdt elke stap in eigen hand. Van de inkoop van de meest zuivere grondstoffen, het controleren van de kwaliteit, het ontwikkelen van formules, tot het controleren van elke stap in het productieproces. Om uiteindelijk een eindproduct te kunnen verpakken en wereldwijd te verzenden.

Aminozuren

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. In het lichaam worden aminozuren gebruikt voor de aanmaak van hormonen, enzymen, antistoffen en vele andere eiwitverbindingen. Ook werken ze als belangrijke anti-oxidanten.

Antioxidanten

Ongewenste oxidatieprocessen in het lichaam ontstaan o.a. onder invloed van UV-straling. Anti-oxidanten die van nature in voeding voorkomen en in supplementen zitten, kunnen oxidatieprocessen tegengaan, ontstane radicalen vangen en de weerstand verhogen.​

Eiwitten

Eiwitten uit de voeding worden afgebroken tot aminozuren. Deze dienen o.a. als bouwstenen van de lichaamseiwiten. Een verhoogde behoefte aan eiwit komt voor bij kinderen in de groei, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en lichamelijk zeer actieve mensen (sporters).​

Speciale supplementen

Naast de producten met vitaminen, mineralen, kruiden en aminozuren, zijn er ook een groot aantal speciale voedingssupplementen afgestemd op specifieke behoeften. Het voordeel is dat de verschillende onderdelen in één formule zitten.

Spijsvertering

In het spijsverteringskanaal wordt voedsel afgebroken tot opneembare stoffen. Bepaalde kruiden en enzymen kunnen het spijsverteringsproces ondersteunen. Ook darmbacteriën (probiotica) dragen bij aan een gezonde spijsvertering. Deze probiotica, ook wel 'vriendelijke bacteriën' genoemd, worden geadviseerd om het immuunsysteem te ondersteunen.

Kruiden

Het gebruik van kruiden als geneesmiddel is de oudste geneeswijze op aarde. Het overgrote deel van de mensheid gebruikt planten als geneesmiddel.
Zogenaamde "Full Potency" kruiden bevatten een combinatie van extracten met het complete kruid. Deze kruiden bezitten de voordelen van zowel traditionele kennis als moderne wetenschap.
Zogenaamde "Gestandaardiseerde Extracten" bevatten een gestandaardiseerde hoeveelheid werkstoffen; altijd dezelfde hoeveelheid, zonder dat er rekening gehouden hoeft te worden met natuurlijke schommelingen.

Zogenaamde "Kruiden Complexen" bevatten een combinatie van extracten met het complete kruid, eventueel aangevuld met voedingsstoffen.

Mineralen

Mineralen zijn belangrijk voor o.a. het beenderstelsel, zachte weefsels, spieren, bloed en zenuwcellen. Ze werken als katalysatoren van tal van biologische reacties in het lichaam en zijn van belang bij de productie van hormonen.

Multi-vitaminen / mineralencomplexen

Om gezond te blijven heeft het lichaam een breed scala aan voedingsstoffen nodig, waaronder vitaminen en mineralen. Het dagelijks gebruik van een uitgebalanceerd multi-vitaminen/mineralencomplex is een goede methode om eventuele tekorten in het lichaam aan te vullen of te voorkomen.

Vetzuren

Vetzuren zorgen voor de opname van andere voedingsstoffen, dienen als brandstof voor energie en als bouwsteen van celwanden en zenuwweefsel. Ook zijn vetten grondstof voor de aanmaak van hormonachtige stoffen, die helpen om vele processen in het lichaam te reguleren.

Vezels​

Vezels zijn het onverteerde gedeelte van voeding. Zij dragen onder meer bij aan het constant houden van de bloedsuikerspiegel, de samenstelling van de darmflora en een verantwoord cholesterolgehalte.

Vitaminen​

Om gezond te blijven heeft het lichaam een breed scala aan voedingsstoffen nodig, waaronder vitaminen en mineralen.

Hier vind je een uitgebreid overzicht per soort:
vitmine A & D, vitamine B en B-complexen, vitamine C, vitamine E en vitamine K.​