lentesalade met groene asperges
Ingrediënten
800 g krieltjes met schil, gewassen, gedroogd en grof gesneden
250 g doperwten (diepvries), kort geblancheerd in kokend water en koud afgespoeld
200 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd en in stukken gesneden
8 à 10 radijsjes, in dunne plakjes
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
2 el gehakte verse dille 1 à 2 el olijfolie Zeezout & zwarte peper
Dressing:
4 à 5 el olijfolie , 1 à 1½ el appelazijn
1 el grove mosterd en een Snufje roze himalayazout
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de gesneden aardappeltjes met een paar lepels olijfolie, zout en zwarte peper. Leg ze in een ovenschaal en rooster ze ca. 30 minuten. Schep af en toe om. Grill ondertussen de asperges kort (beetgaar) in een hete grillpan.
Vermeng de asperges in een saladeschaal met de doperwten, gesneden radijsjes, bosuitjes en de dille. Hussel de geroosterde krieltjes erdoor.
Maak een dressing van alle ingrediënten en giet over de salade. Schep om en serveer direct.
Aanbiedingen week 21
Geldig van 22 tmt 28 mei
*~*~* Brood *~*~*
Desem
Nordic volkoren tarwe rogge €3,49
Gist
Rozijnen notenbol tarwe €4,39
Weekeindbroodje
Dadel walnoot broodje €4,29
Hartig
Quiche courgette/geitenkaas/tomaat €7,95
Quiche ratatouille €7,95
Quiche spinazie/geitenkaas €7,95
Patisserie
Gevulde koek €1,99 per stuk
*~*~* Groenten *~*~*
Onze asperges komen van "De Morene" uit drouwen
Groene asperges €3,99 per 250gram
Shiitaje €2,79 per bakje
Aziatische wokgroenten €2,59 per zakje
Italiaanse roerbakgroenten €2,59
Jonge sla €1,59 per zakje
Snack tomaten €3,99 per 400 gram
Fruit
Avocado €0,99 per stuk
Mini watermeloen €2,59
Hand sinaasappels €1,49 per 500 gram
Watermeloen mocktail
ingrediënten
750 gr watermeloenen
8 ijsblokjes
1limoen
200 ml bruisend mineraalwater
4 takjes verse munt
Bereiding:
1 Schil de watermeloen en snijd het vruchtvlees in grove stukken die in de blender passen. Verwijder eventuele pitjes.
2 Doe het vruchtvlees en de ijsblokjes in de blender. Pers de limoen erboven uit en pureer glad.
3 Verdeel de watermeloenslush over 4 glazen. Schenk in elk glas 50 ml bruiswater. Garneer met een takje munt en serveer direct.