Biologische producten voor een gezonde en actieve leefstijl

Actueel




lentesalade met groene asperges
 

Ingrediënten 

800 g krieltjes met schil, gewassen, gedroogd en grof gesneden

250 g doperwten (diepvries), kort geblancheerd in kokend water en koud afgespoeld

200 g groene asperges, harde uiteinden verwijderd en in stukken gesneden
8 à 10 radijsjes, in dunne plakjes 

2 bosuitjes, in dunne ringetjes

2 el gehakte verse dille 1 à 2 el olijfolie  Zeezout & zwarte peper

 

Dressing:

 4 à 5 el olijfolie  ,  1 à 1½ el appelazijn

 1 el grove mosterd en een Snufje roze himalayazout


Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.  Meng de gesneden aardappeltjes met een paar lepels olijfolie, zout en zwarte peper. Leg ze in een ovenschaal en rooster ze ca. 30 minuten. Schep af en toe om. Grill ondertussen de asperges kort (beetgaar) in een hete grillpan.

Vermeng de asperges in een saladeschaal met de doperwten, gesneden radijsjes, bosuitjes en de dille. Hussel de geroosterde krieltjes erdoor.

Maak een dressing van alle ingrediënten en giet over de salade. Schep om en serveer direct.

 


Aanbiedingen week 21
Geldig van 22 tmt 28 mei

*~*~* Brood *~*~*

 
Desem
Nordic volkoren tarwe rogge €3,49

Gist

Rozijnen notenbol tarwe €4,39

Weekeindbroodje
Dadel walnoot broodje €4,29

Hartig
Quiche courgette/geitenkaas/tomaat €7,95
Quiche ratatouille €7,95
Quiche spinazie/geitenkaas €7,95

Patisserie
Gevulde koek €1,99 per stuk

*~*~* Groenten *~*~*
Onze asperges komen van "De Morene" uit drouwen

Groene asperges €3,99 per 250gram

Shiitaje €2,79 per bakje
Aziatische wokgroenten €2,59 per zakje
Italiaanse roerbakgroenten €2,59
Jonge sla €1,59 per zakje
Snack tomaten €3,99 per 400 gram



Fruit
Avocado €0,99 per stuk
Mini watermeloen €2,59
Hand sinaasappels €1,49 per 500 gram



Watermeloen mocktail

ingrediënten

750 gr watermeloenen

8 ijsblokjes

1limoen

200 ml bruisend mineraalwater

4 takjes verse munt

Bereiding:
1 Schil de watermeloen en snijd het vruchtvlees in grove stukken die in de blender passen. Verwijder eventuele pitjes.
2 Doe het vruchtvlees en de ijsblokjes in de blender. Pers de limoen erboven uit en pureer glad.
3 Verdeel de watermeloenslush over 4 glazen. Schenk in elk glas 50 ml bruiswater. Garneer met een takje munt en serveer direct.